Werken zonder diploma? Ontdek de kansen! | Djops Blog

Werken zonder diploma? Ontdek de kansen!

In Nederland zijn er zo’n 200.000 jongvolwassenen zonder diploma. Maar dat is helemaal niet erg! Er zijn allerlei redenen waarom iemand geen diploma heeft kunnen halen.

Want al heb je geen diploma, je kunt altijd werken. Als je maar wil werken. Ook bij Djops kun je werken zonder diploma. Sterker nog, we willen heel graag met jou samenwerken! Of je nou wel of geen diploma bezit.

 

Dat willen we graag, omdat iedereen zijn eigen vaardigheden en talenten heeft. Door te doen waar jij goed in bent, kun je die talenten benutten. En als je wilt, kun je nog verder groeien of meer leren. Met de juiste motivatie en een goede dosis doorzettingsvermogen kun je in deze sectoren je direct aan de slag, ook zonder diploma!

Werken zonder diploma…

Er zijn veel verschillende sectoren waar je kan werken zonder diploma. In deze blog behandelen we er 4.

als magazijnmedewerker

Ben je fysiek fit en graag actief bezig tijdens jouw werk? Dan is werken in een magazijn iets voor jou! Voor veel magazijnbanen heb je geen diploma nodig. Je kunt direct aan de slag en ervaring opdoen.

Als je een heftruck gaat besturen, moet je wel een heftruckcertificaat hebben. Zo kan je goed en veilig jouw werk uit voeren. Maar het halen van dit certificaat biedt Djops jou graag aan in samenwerking met het bedrijf waar je gaat werken.

Als je over een goede motivatie beschikt en je er een succes van wil maken, komt dit helemaal goed! Lees hier meer over werken als magazijnmedewerker.

als productiemedewerker

Ook in de productiesector is er niet voor elke functie een diploma nodig. Zo zijn er bij Djops voldoende vacatures in de productie beschikbaar waar je zonder diploma aan de gang kan. Leuke banen waar je veel plezier in je werk zult hebben en waar de waardering voor jou erg hoog is. Hier kun je fulltime werken, ook zonder diploma. 

Wil je meer informatie over het werk in de productie? Bekijk dan deze pagina over een baan als productiemedewerker.

als logistiekmedewerker

Ook binnen de logistiek heb je niet altijd een diploma nodig. Voor veel functies, zoals magazijnmedewerker en logistiek medewerker, is een diploma niet vereist. Het is vooral belangrijk dat je secuur kunt werken en goed kan omgaan met drukke, soms hectische momenten Je houdt je dan onder andere bezig met opslag, selectie en verzending van producten. Meer weten over deze mooie functies binnen de logistiek? Bekijk deze pagina over logistiek werk.

als facilitair dienstverlener

Binnen de facilitaire branche zijn er ook volop leuke en goed betaalde banen beschikbaar waar je geen diploma voor nodig hebt, zoals in de schoonmaak. Het is als facilitair medewerker belangrijker dat je netjes en goed werkt en gemotiveerd bent om alles schoon te krijgen.

Wil je meer te weten komen over de facilitaire branche en erachter komen of dit bij jou past? Lees dan hier meer over facilitair werk.

Djops helpt jou!

Bij Djops staan we voor je klaar om je te helpen bij het vinden van een baan die bij jou past. We kijken naar je vaardigheden, interesses en motivatie. Samen met jou vinden we een baan die bij jou past, ook als je geen diploma hebt. We helpen jou met:

  • Persoonlijk advies: Tijdens onze gesprekken nemen we de tijd om je te leren kennen en te kijken naar de mogelijkheden die bij jou passen.
  • Training en opleiding: Soms heb je een korte opleiding nodig om aan de slag te kunnen in een nieuwe functie. Bijvoorbeeld wil jij starten als heftruckchauffeur? Dan heb je een heftruckcertificaat nodig. Daar helpen we je bij.
  • Breed netwerk: Djops heeft een groot netwerk van goede werkgevers in verschillende sectoren. Zo vinden we altijd snel een bedrijf dat jouw talenten waardeert en waar je met plezier kan werken en groeien in jouw functie.

Tips voor het solliciteren zonder diploma

  • Maak een goed cv: Hiermee laat je zien wat voor werkervaring je hebt. Heb je al eerder gewerkt tijdens stages, vrijwilligerswerk of bijbaantjes? Zet dat dan op je cv. Zo zien werkgevers dat je bepaalde vaardigheden al hebt en dat je goed bent in wat je doet.
  • Schrijf een motivatiebrief: Hierin kun je laten zien aan je toekomstige werkgever dat je enthousiast en gemotiveerd bent en geef je aan waarom je graag wilt werken voor het bedrijf.
  • Bereid je voor: Lees je in over het bedrijf waar je solliciteert, zodat je goed voorbereid bent en geïnteresseerd overkomt als je voor een kennismakingsgesprek wordt uitgenodigd.
Wil je nog meer tips voor solliciteren? Lees dan deze blog met 6 tips voor het sollicitatiegesprek van jouw droomdjop.

Zo zie je meer, er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te werken zonder diploma! Djops gaat graag met jou in gesprek om te kijken welke passende baan we voor jou hebben. Neem contact op via sollicitaties@djops.nl of bel naar 085-1045222!