Pensioenopbouw bij een uitzendbureau | Djops Blog

Pensioenopbouw bij een uitzendbureau

Nu je lekker aan het werk bent en geld verdient of aan het werk gaat en gaat beginnen met verdienen, is het belangrijk om ook aan je financiële toekomst te denken. Je wilt uiteraard in de toekomst ook geld overhouden om leuke dingen te doen.

Als uitzendkracht bij Djops Uitzendgroep bouw je gelukkig ook pensioen op. Het pensioen voor uitzendkrachten is iets anders geregeld dan voor mensen met een vaste baan, maar we zorgen ervoor dat jij ook een stevige financiële basis hebt als je met pensioen gaat.

In deze blog lees je hoe de opbouw van het pensioen voor uitzendkrachten is geregeld!

Pensioen voor uitzendkrachten

Voor 1 januari 2024 kreeg je pensioen vanaf 21 jaar, nu is dit vanaf 18 jaar. Als uitzendkracht word je nu vanaf je 18e automatisch aangemeld bij pensioenfonds StiPP, dit regelt Djops voor jou.

Daarnaast is er sinds 1 juli 2023 een nieuwe wet voor de pensioenregeling van uitzendkrachten aangenomen door de Eerste Kamer. Dankzij deze recente wetgeving hoef je niet meer 8 weken te wachten voordat je begint met pensioen opbouwen. Nu begin je dus tijdens je eerste gewerkte week bij Djops al met het opbouwen van pensioen.

Elke maand wordt er voor je een bedrag overgemaakt naar het pensioenfonds. Hierdoor bouw je een mooi pensioenkapitaal op. Dit geld vormt een aanvulling op je AOW, zodat je ook na je werkzame leven comfortabel kunt leven.

uitzendkracht pensioenregeling djops

Voordelen van Djops

Een groot voordeel van werken bij Djops is dat je meteen in de Plusregeling van StiPP komt. Dit betekent dat zowel jij als Djops bijdragen aan jouw pensioenopbouw. In 2024 betaalt Djops 8% en jijzelf 4% van je brutoloon minus franchise.

Zo dragen zowel wij als Djops als jijzelf bij aan jouw pensioen, wat zorgt voor een stabiele financiële toekomst.

Toekomstige veranderingen

Er staan nog meer veranderingen op komst in de pensioenregeling. Vanaf 2026 zal de premie gelijk zijn voor iedereen en zullen de percentages die Djops en jij bijdragen aan het pensioen veranderen naar respectievelijk 15,9% en 7,5%.

Partnerpensioen en arbeidsongeschiktheid

Een van de extra regelingen waar je recht op hebt is partnerpensioen. Dit houdt in dat wanneer je partner komt te overlijden, jij recht hebt op het volledige partnerpensioen van je partner. Dit recht geldt als jullie getrouwd zijn, een geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst hebben.

Met jouw pensioenregeling heb je niet alleen recht op partnerpensioen, maar ook blijf je onder voorwaarden pensioen opbouwen als je arbeidsongeschikt raakt. Zo zorgen we ervoor dat jouw financiële toekomst goed is geregeld, ook in moeilijke tijden.

Klaar om te beginnen?

Wil jij ook werken bij Djops Uitzendgroep en direct beginnen met het opbouwen van een pensioen? Bekijk onze vacatures in verschillende vakgebieden of solliciteer vandaag nog!