Wat is een uitzendbureau? | Djops

Wat is een uitzendbureau? Een introductie voor beginners

Uitzendbureaus zijn erg belangrijk op de arbeidsmarkt. Zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers zijn uitzendbureaus van groot belang. Maar wat is een uitzendbureau nu eigenlijk? Lees snel verder voor een antwoord op deze vraag.

Wat doet een uitzendbureau?

Om het volledige antwoord op de vraag: ‘wat is een uitzendbureau?’ te krijgen is het belangrijk om naar verschillende onderdelen te kijken. Het eerste onderdeel gaat over: wat doet een uitzendbureau?

Uitzendbureaus zijn de tussenpersoon tussen werkgevers en werkzoekenden. Ze zoeken naar kandidaten en plaatsen deze, voor tijdelijke of langdurige banen, bij bedrijven. Dit betekent dat een uitzendbureau dus voor een werkgever helpt met het vinden van de juiste kandidaten en voor werkzoekenden helpt met het vinden van een passend bedrijf.

Door de rol van een uitzendbureau loopt het proces tussen bedrijven en kandidaten soepel en worden er goede matches gevonden zodat beide partijen blij zijn. Ook hebben bedrijven, maar ook kandidaten, een plek waar ze vragen kunnen stellen.

Wat kan een uitzendbureau voor je doen?

Nu we weten wat een uitzendbureau doet, kunnen we gaan kijken naar wat een uitzendbureau voor jou kan doen. Voor werkzoekenden zijn er veel voordelen aan uitzendbureaus. Ze helpen met het vinden van werk wat bij jou past. Of je nu op zoek bent naar tijdelijk werk of voor een langere tijd.

Daarnaast bieden uitzendbureaus de kans om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. Zo is het mogelijk om veel verschillende werkzaamheden uit te voeren en erachter te komen wat het leukste werk is.

Voor werkgevers betekent het dat ze met een uitzendbureau toegang hebben tot een grote flexpool van verschillende kandidaten dit werkzaamheden binnen het bedrijf kunnen uitvoeren. Hierdoor kan er ook makkelijk worden ingespeeld op veranderende behoeften.

blog wat doet een uitzendbureau

Werken voor een uitzendbureau: Hoe werkt dat?

Als je twijfelt om als uitzendkracht te gaan werken, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe dit proces in zijn werk gaat. Meestal begint het met een inschrijving of aanmelding bij een uitzendbureau. Hier vul je je naam, cv en telefoonnummer in zodat er contact met je opgenomen kan worden. Daarna word je gecontacteerd voor een kennismaking.

In de kennismaking zal gevraagd worden waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Op basis hiervan zal het uitzendbureau gaan zoeken naar een bedrijf dat op zoek is naar een kandidaat met dit profiel. Als er een bedrijf is gevonden word je daar voorgesteld en kan het bedrijf beoordelen of je de openstaande werkzaamheden kunt gaan opvullen.

Na een positieve beoordeling van de werkgever, wordt er meestal een gesprek ingepland zodat het bedrijf je beter kan leren kennen. Als alles goed is, kun je zo snel mogelijk beginnen!

Uitbetaling van salaris bij uitzendbureaus

Als je via een uitzendbureau aan het werk bent geweest wil je hier uiteraard ook voor betaald krijgen. Niet alle uitzendbureaus doen dit op dezelfde manier. Sommige uitzendbureaus betalen elke week, maar er zijn ook uitzendbureaus die elke maand betalen.

Djops betaald haar uitzendkrachten ook per week. Het voordeel hiervan is dat je elke week salaris krijgt, hierdoor krijg je elke week geld en hoef je niet te wachten tot de maand voorbij is en je salaris wordt uitbetaald. Deze wekelijkse betalingen zorgen ook voor een hogere motivatie. Je wordt namelijk bijna direct beloond voor de gewerkte uren.

De vraag: ‘Wat is een uitzendbureau?’ kan dus het beste worden beantwoord met dat een uitzendbureau een tussenpersoon is tussen werkzoekenden en werkgevers. Ook weet je nu wat een uitzendbureau doet, wat een uitzendbureau voor je kan doen en hoe de uitbetaling van uitzendbureaus werkt.

Wil je graag aan het werk gaan via een uitzendbureau? Klik dan op de link zodat je jezelf kan inschrijven. Dan nemen we contact met je op om kennis te maken. Daarna gaan we zoeken naar het beste bedrijf voor jou en kun je zo snel mogelijk starten!